Husbilar i lager

Vi på M Fritid säljer både nya och begagnade husvagnar och husbilar. Lika självklart som ett ägande av en husvagn eller husbil kan vara för vissa, lika svårt kan beslutet att köpa sin första husvagn vara för andra. Har man aldrig tidigare haft en husvagn och vill testa på detta fantastiska liv kan det vara ett bra steg att börja med en begagnad husvagn eller husbil.

KÖPTIPS TILL DEN VANA KÖPAREN

Hur ska du använda din husvagn – för resande i huvudsak eller för långtidscamping? Prioriterar du resandet vill du kanske ha en smidig vagn som är lätt att ta sig fram med.

Ska du stå på långtidscamping kan du kosta på dig mer yta. En annan viktig fråga är hur många sängplatser du behöver. Får ni tillfälliga besök kan ett extra sovtält i förtältet vara ett prisvärt alternativ till att ha sängplatser i vagnen vilka sällan används.

KÖPTIPS TILL FÖRSTAGÅNGSKÖPAREN

Det är klokt att börja med en begagnad husvagn för att känna sig för om husvagnslivet passar familjen. Undvik dock de billigaste med den lägsta standarden, för då blir problemen ofta större än glädjen.

De i prisklassen mellan 60.000 och 100.000 brukar vara bra förstavagnar och de brukar behålla sitt värde om du vill byta eller sälja den senare.